Moon Signs vkot 3,5 – 7

… 28.9.2013 syntyneiden pentujen tarina jatkuu …

veljeksetc (1024x717)

27.10. Pentujen kolmas elinviikko on ollut pentulaatikossa tapahtumarikas. Tekemistä on ollut niin paljon, ettei ole ollut missään välissä aikaa valokuvata tai edes päivittää verkkosivuja. emonsuojassac (1024x683)Mennyt viikko on ollut pentujen tulevien perheiden vierailuviikko ja siihen on tärkeää varata aikaa, jotta perheet saavat rauhassa katsella pentuja sekä keskustella pentuja koskevista asioista kasvattajan kanssa. Fransin kotiväkikin kävi ensimmäisen kerran katsomassa Fransia ja pentuja. Viiden viikon eron jälkeen Fransista oli ihana saada pitkästä aikaa omat perheenjäsenet rapsuttelemaan sekä ihastelemaan pieniä aikaansaannoksia. Kun pennut ovat noin neljän viikon ikäisiä, on emo valmis jakamaan iloa pennuistaan myös muillekin. Fransi on suhtautunut rauhallisesti vierailuihin ja on kiehnännyt vieressä, vaatien itselleen myös rapsutuksia. Kyllähän hänelläkin on oltava joku rooli tässä hommassa.

kielettääc (1024x683)Pennut ovat saaneet lisäruokaa jo 2-3 kertaa päivässä ja päälle on emo tarjonnut vielä maitohuikat jälkiruuaksi. Koska ipanat ovat kasvaneet jo melkoisen kookkaiksi, ei emon maito enää yksin riitä pitämään murusia kylläisinä. Painot ovat nyt neljän viikon iässä 2000—2350 gramman välillä. Ihania karvapalloja ne ovatkin, pomppivat ja pyörivät ympäriinsä. Eilen tavoitin herra vaaleanvihreän seisomasta turvareunuksella, aikeissa kiivetä reunan yli. Siitähän se olisi helposti kipannutkin, ellen tullut hätiin. Ketterä kaveri tuntuu olevan, sillä kerran pienempänä on jo kulkuaukosta kiivennyt pentulaatikon ulkopuolelle, kun portti oli auki. Koska konsti oli nyt keksitty poispääsyyn, niin suurempi pentulaatikko piti viritellä illalla käyttöön. Voi sitä ihmetystä, kun tutusta pentulaatikosta siirryttiin kolme kertaa suurempaan tilaan. Mutta hämmennystä kesti vain silmänräpäyksen, sillä vapauden tunne valtasi hetkessä nämä maailmanvalloittajat ja vauhti oli huima, kun riemuissaan juostiin laatikon päästä päähän. Leluelämäkin on alkanut touhukkaasti, sillä perjantaina laitettiin ensimmäisen kerran leluja laatikkoon ja ne kiinnostivat välittömästi ahkeria nakertajia. Harmia on viikkoon myös  mahtunut. Fransi-mamman kynsienleikkuun yhteydessä koin ikävän yllätyksen. Kun Fransi kääntyi syliini selälleen, niin huomasin leikkaushaavan ratkenneen n. 1 cm verran auki ja erittävän märkää. Siltä istumalta lähdettiin lääkäriin. Onneksi kyse oli pinnallisesta tulehduksesta, sillä haavan arpikudoksen sisään oli arpeutunut tikkilangan solmu, jota elimistö alkoi hylkiä pois. Kun lankasykkyrä saatiin sieltä pois, haavauma on alkanut parantua hyvin. Jokapäiväinen suihkuttelu ja kuivana pitäminen edesauttavat sen paranemista lisää. Jospa vanha sanonta ”Vastoinkäymisten kautta voittoon” tuottaisi vihdoin tulosta…franziska2c (1024x681)

3.11. Niin on viisi viikkoa vierähtänyt ja pennut pääsivät synttäripotrettiin.

ntipunc (1024x1024)ntioranc (1024x1024)

hravvihrc (1024x1024)hratvihrc (1024x1024)hrakeltc (1024x1024)

Kulunut viikko on vierähtänyt todella nopeasti ja kasvu on ollut reipasta. Pentujen luonteet ovat alkaneet jo hahmottua ja tämä pentue on poikkeuksellinen, sillä porukassa ei ole ketään rähisijää, joka ottaisi mittaa toisista hampaat irvessä. Kaikki ovat luonteeltaan ystävällisiä ja leikkisiä eikä pentulaatikosta kuulu koskaan tuskanhuutoja eikä vingutusta, vaan hommat hoituvat sopuisasti yhteispelillä; leluista ei riidellä ja tilaa on ollut kaikille ilman rynnimistä. Näiden pentujen touhuja on nautinto seurata, sillä siitä tulee hyvä mieli, kun näkee kuinka tyytyväisiä ne ovat ja kuinka mukavaa niistä on olla yhdessä. Vielä on pennuilla ja Fransilla yhteistä aikaa jäljellä kaksi viikkoa, jonka jälkeen kaikille pienille on tiedossa uusi koti, jossa niitä odotetaan jo suurella innolla. Nämä pienet karvapallot tulevat muuttamaan monen perheen elämää ja luovat iloa ja onnellisuutta ympärilleen, missä liikkuvatkin. Se on yksi koiran tärkeistä tehtävistä! Samalla Foxcellent –tiimi saa uusia vahvistuksia. Tiimimme uudet vahvistukset ovat Nea, Matias, Suvi, Henri, Anu, Mikko, Lauri ja Juho. On ilo päästä yhteistyöhön kanssanne, jakamaan mukavia kokemuksia Foxcellenttien tekemisistä ja touhuista. Alkavalla viikolla on vuorossa eläinlääkärin tarkastus ja tunnistusmerkitseminen sekä rekisteröinti Suomen kennelliiton FI-rekisteriin. Sen jälkeen on aika julkistaa pentujen nimet sekä tarina niiden taustalta.

Tulevalla viikolla perheet saavat myös info-paketin, jossa on tietoa pennun hoidosta ja peruskoulutuksesta sekä muuta tarpeellista tietoa rodusta ja tulevan pennun kotiutumisesta. Mutta vielä nautitaan hetki kilpajuoksusta pentulaatikossa ja emon läheisyydestä, ennen kuin uusi elämä odottaa…

6.11. Eilen 5.11. kävimme eläinlääkärintarkastuksessa, jossa pennut saivat tunnistusmerkinnän ja ne todettiin kaikki terveiksi ja luovutuskelpoisiksi. Pennut olivat reippaita ja matkustivat lääkäriin auton takapenkillä olleessa häkissä, eikä kukaan voinut matkalla pahoin. Reissu oli pennuille jo toinen automatka ja paikka olikin entuudestaan tuttu, sillä pennut olivat nähneet siellä päivänvalon syyskuun lopulla, kun eläinlääkäri Paavo Miettinen auttoi pienet maailmaan. Kun tunnistusmerkintä saatiin hoidettua, voitiin rekisteröinti saattaa tänään päätökseen ja nyt pennut ovat Suomen Kennelliiton FI-rekisterissä, josta ne löytyvät joko omilla nimillään tai emon, isän sekä kennelnimen perusteella.

Tarina siitä kuinka Moon Sign –pentue sai nimensä. ’Valesuurruhtinatar’ Foxcellent Franziska ja ’saksalainen herrasmies’ Hunter’s Moonlight Canadian Spirit, kohtasivasivat toisensa kauniissa kesäillassa. Ennen haikeita jäähyväisiä Timi antoi Fransille lahjaksi ja muistoksi hohtavan valkean kuumerkin. Kahden kuukauden päästä syntyivät Moon Sign –pennut joilla kaikilla oli tuo kaunis kuumerkki hännänpäässään.

Hurmaavat pennut ovat nimeltään:

nartut
Foxcellent Adorable Moon Sign (oranssi)
Foxcellent Admirable Moon Sign (punainen)

urokset
Foxcellent Glorious Moon Sign (tummanvihreä)
Foxcellent Gorgeous Moon Sign (keltainen)
Foxcellent Glamorous Moon Sign (vaaleanvihreä)

 13.11. Pentujen viimeinen viikko on ollut vaiherikas. Maanantai-iltapäivänä huomasin, että Fransi-emo nuolee nisäänsä ja kun ihmettelin syytä, huomasin siinä repeämän, joka oli tullut joko iltapäivällä tai edellisenä yönä, kun Fransi oli pistäytynyt pentulaatikossa, jolloin pentu oli jäänyt kiinni nisään Fransi hypätessä laatikosta ’hyllylle’ istumaan. Saman tien soitin eläinlääkärillemme ja pääsimme käymään vastaanotolla. Fransi sai pienen humauksen ja nisään laitettiin 4 tikkiä.fransiuikkarit (1024x682) reikapallo2c (685x1024)Nyt mamma kulkee hienossa uimapuvussa, ettei nisää pääse kukaan nuolemaan. Pennut saivat eilen matolääkkeen, joka irvistellen ja syljeskellen lopulta syötiin. Yön aikana suolet olivatkin sitten tyhjentyneet niin että aamulla pentulaatikossa odotti tuoksuva yllätys… Pennut pesuun ja laatikko siivottiin lattiaa ja laitoja myöten. Puhtaan laatikon kunniaksi sinne annettiin uusia leluja kuten kuvissa oleva reikäpallo, joka oli kaikkien suursuosikki. reikapallo1c (1024x683)reikapallo3c (1024x682)Porukalla sitä tutkittiin ja pyöriteltiin. Vielä on yhteisiä päiviä jäljellä leikkiin, ennen kuin eronhetki koittaa. Nautitaan niistä hetkistä ja ensi yönä kaappaan Fransin taas kainaloon, sillä ensimmäisenä yönä emo itki suruaan kun ei toipilaana päässyt lasten luo pentuhuoneeseen. Toinen yö meni jo hyvin, sillä vierihoito helpottaa aina ikävään ♥  .

18.11. Mennyt viikonloppu oli Moon Sign –pentujen muuttoviikonloppu. Fransi-emo muutti takaisin oman perheensä luo mukanaan Kuura (herra Keltainen). Minni (neiti Punainen) jäi asumaan Kuopioon, Nuppu (neiti Oranssi) matkusti uuden perheen kanssa Turkuun, Hugo (herra vaaleanvihreä) sai uuden kodin myös Kuopiosta ja Puppe (herra tummanvihreä) pääsi tallikoiraksi ja lapsiperheen iloksi Seinäjoelle. Moni kyselee sitä, eikö pennuista ole vaikea luopua? Toki ne ovat suloisia ja niiden kanssa kehittyy aivan ainutlaatuinen suhde, mutta se helpottaa kun tietää, ettei se suhde katkea siihen kun pentu muuttaa uuteen kotiin. Ennemminkin on suuri ilo, kun saa luovuttaa kauan odotetun pennun uuden omistajan syliin ja nähdä kuinka pieni karvapallo voi tehdä uudet tolleriharrastajat iloisiksi. Tämän kesän iloihin kuuluu siis Moon Sign –pentujen lisäksi myös Skyrock –pennut.  Kiitos kaikille koirilleni ihanasta ajasta, jonka olen saanut tänä vuonna kanssanne kokea!

moonsignc (1024x295)

Moon Sign –pennut vasemmalta
Puppe, Minni, Kuura, Nuppu ja Hugo

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~  ”Miten kukaan meistä voisi selittää,
miltä tuntuu aamulla, kun eläin,
jonka olemme valinneet jakamaan elämämme,
seisoo ja odottaa saadakseen iloita seurastamme.”
– Joyce Stranger –             ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Videoita pennuista löytyy Videot -välilehdeltä

 

 

 

 

– Novascotiannoutajat; Iloiset, energiset ja älykkäät harrastuskoirat –