Elokuu 2014

26.8.
Kesäkuulumisia

Ajankohtaista päivitykset ovat kuluneen kesän ajalta epämääräisessä aikajärjestyksessä, sillä sivusto on ollut poissa käytöstä tammikuusta alkaen ja paljon on ehtinyt Foxcellenteille tapahtua sinä aikana. Kaikkea tapahtunutta ei millään pysty tähän kirjoittamaan, mutta pääkohdittain kesän tapahtumat varmaan tulee listattua ja täydennän niitä sitten, kun uusia muistuu mieleen.

Kesäkuussa Sissistä tuli tupla-mummo, kun Siipiveikon kenneliin syntyi 9.6. Sissin uros-pennulle Remulle (Novamian Boogie Woogie) ja Ruutille (Siipiveikon Täyttä Ruutia) pentue. Siellä on kasvamassa 7 reipasta tollerin alkua, aktiivisista ja riistaviettisistä vanhemmista. Onnea kasvattajille ja myös isä-papan perheelle 🙂 !!

25.8.
 Kesä on kääntymässä syksyyn ja metsästyskausi on käynnistynyt. Sain mukavia uutisia metsästysrintamalta. Pamela on päässyt sorsastamaan ja kyyhkylle isännän kanssa.

Pamela oikeissa töissä :)
Pamela oikeissa töissä 🙂 kuva © Lasse Häkkinen

Bero-veli on myös ollut isäntänsä mukana metsällä, joten kyllä tämä syksy on hauskaa tolleri-aikaa !!

Sissin juoksut ovat pikku hiljaa ohi ja nyt pääsisi jo harrastamaankin. Niinpä Sissi odottaa pääsyä isännän kanssa kanalinnustukseen, joka alkaa parin viikon päästä.  Jos vielä emännän kanssa pääsisi ottamaan mejä-starttia tälle syksylle, niin se olisi kaikkien unelmien täyttymys. Mejäilyyn tuli harmillisesti  esteitä kesän aikana, kun Sissin kyljestä jouduttiin poistamaan talirauhanen, joka oli tulehtunut ja kasvatti siihen pahkuraa. Siinä meni yksi kuukausi parannellessa ja doping-aikaa kulutellessa. Sitten alkoivat juoksut ja toinen kuukausi kärvisteltiin niiden vuoksi. Ja jottei tämä olisi liian helppoa, niin emäntä kaatui rullaluistimilla ja satutti itsensä sen verran ikävästi, että paraneminen on vienyt jo kolme viikkoa ja saattaa kestää vielä viikon, kaksikin ennen kuin metsään pääsee kunnolla rämpimään.

Frida on saanut nauttia koko kesän mökkielämästä yhdessä Niilan ja Doran kanssa. Nyt kun on tullut syksy, on Niilan ja Doran palattava takaisin Tampereelle emäntänsä kanssa. Pitkä riemukas kesä on takana uimista, palloilua, painia ja kilpajuoksua. Mutta onneksi mukavia viikonlopputapaamisia on tiedossa syksylle.V__0293 (2)

kuvat © Anna af Hällström
kuvat © Anna af Hällström

Hieno kesäpäivä heinäkuun lopulla suosi vesinoutoharjoitustamme Siilinjärvellä. Kävimme Fridan mökillä, jossa Minni ja Frida ottivat oppia Sissi-mammalta, kuinka damia noudetaan vedestä. Molemmat neidit olivat päässeet jo uimisen alkuun, mutta  varsinainen vesi-hulluus odotti vielä heräämistään. Se tapahtui kyllä kyseisenä päivänä, kun nuoremmat tollerit katsoivat vierestä, miten järjettömän ihanaa vanhasta rouvasta on päästä noutamaan dami vedestä.  Kilpailutilanteessa uintijännitys unohtui ja molemmat neidit, niin Frida kuin Minnikin säntäsivät vauhdilla veteen noutamaan. Tolleri on vesieläin, se tuli todistettua 😀

Kenenkä vuoro?
Kenenkä vuoro?

_MG_3732 (2) (1024x631)

Kesällä ennätimme Fridan, Minnin ja Beron kanssa käydä mejä -harjoituksessa. Sissi-mamma näytti junioreille mallia ja kaikilla oli kyllä nenä paikallaan, sillä  jokainen suoritti jäljen omalla omaperäisellä tyylillään. Kesäpäivä kului todella mukavasti lämpimässä säässä, luonnon helmassa.

vasemmalta Sari ja Bero, Anna ja Frida, Suvi ja Minni sekä Marketta ja Sissi
vasemmalta Sari ja Bero, Anna ja Frida, Suvi ja Minni sekä Marketta ja Sissi

Näyttelyharjoitusta on käyty hankkimassa kesän aikana  Match Showsta.  Frida ja Minni treenasivat Kuopiossa saaden kumpikin punaisen ja Puppe osallistui mätsäreihin  Seinäjoella. Puppe pärjäsi jopa niin hyvin, että sijoittui sinisen sarja 3:ksi ja sai säkillisen palkintoja. Hienoa Anu ja Puppe!

Skyrocks- pennut täyttivät 15.7. yhden vuoden, Onnea, onnea, onnea!
Huijarit täyttivät 21.7.  3v. ja niiden Teuvo-iskä 6v. Onnea kaikille hurrrrjasti!

– Novascotiannoutajat; Iloiset, energiset ja älykkäät harrastuskoirat –