Marras-joulukuu 2014

31.12.

Vuosi on vaihtumassa iloisissa merkeissä. Foxcellenteillä on ollut marras-joulukuussa lonkka- ja kyynärkuvaus projekti, jonka tulokset ovat olleet ilahduttavia. Osa pennuista on käynyt myös silmätarkastuksessa.

Skyrocks -pentueesta ’Vapulla’ (Foxcellent Skyrock from Despina) tulokset olivat: lonkat B/B sekä kyynärät 0/0 ja ’Berolla’ (Foxcellent Skyrock from Oberon) tulokset olivat: lonkat A/A sekä kyynärät 0/0. ’Pamela’ (Foxcellent Skyrock from Mimas) odottelee vielä virallisia lonkka-/kyynär sekä silmäpeilaustuloksia Kennelliitosta.

Moon Signs -pentueesta lonkka-/kyynärkuvissa on käynyt vasta ’Minni’ (Foxcellent Admirable Moon Sign). Tulokset olivat: lonkat A/A ja kyynärät 0/0.  Loput Moon Signs -pennut käyvät ensi vuoden puolella lonkka-/kyynärkuvissa ja silmätarkastuksissa.

Kennel Foxcellentin ’tytöt’ toivottavat oikein
Onnellista ja Menestyksekästä Uutta Vuotta
sukulaisilleen ja ystävilleen
sekä kaikille tolleri-harrastajille.
Kiitos kuluneen vuoden yhteistyöstä!

joulutytöt

Kuvassa Frida (vas.) ja Sissi

1.12.

Vuoden kiireisin aika on nyt takana päin ja marraskuu on vaihtunut joulun odotukseen. Menneen syksyn tapahtumat ovat jääneet työkiireiden vuoksi päivittämättä tänne ajankohtaista palstalle, mutta parempi myöhään, kuin ei silloinkaan…

Lokakuussa, syyslomaviikolla tapasimme Moon Sign -pentujen kanssa iltapäiväkävelyllä. Mukana olivat Sissi- mummon ja Fransi -emon kanssa Kuura, Minni ja Hugo sekä pentujen Bono -eno.
Hauska oli tavata kirpeässä syyssäässä. Punainen kuusikko herätti ohikulkijoissa hämmästystä ja kiinnostusta. Kyllähän 6 tolleria on vaikuttava näky 🙂

 

Kuvassa vasemmalta Kuura, Sissi, Hugo, Bono, Minni ja Fransi
Kuvassa vasemmalta Kuura, Sissi, Hugo, Bono, Minni ja Fransi

 

Nita Fransin (vas.), Sissin ja Kuuran kanssa
Nita Fransin (vas.), Sissin ja Kuuran kanssa

 

Vasemmalta Bono, edessä Minni ja takana Sissi
Vasemmalta Bono, edessä Minni ja takana Sissi

 

Kolme sukupolvea; vasemmalta Fransi-mamma, Minni ja Sissi-mummo
Kolme sukupolvea; vasemmalta Fransi-mamma, Minni ja Sissi-mummo

 

Täältä tullaan!
Täältä tullaan!

Jyväskylän KV -näyttelyssä 9.11. tapasimme nuoria Foxcellentteja; Minnin, Fridan, Pupen ja Beron. Vielä kasvuvaiheessa olevat juniorit saivat lupaavat arvostelut. Kasvulle ja kehitykselle pitää antaa aikaa. Arvostelut löytyvät Tuloksia -sivulta.

Samana viikonloppuna Foxcellenttejä nähtiin myös Tarton KV -näyttelyssä 8.11. Foxcellent Ruben ’Bono’ nappasi tollerikehässä päivän parhaat palkinnot; ERI, SERT, CACIB JA ROP 🙂 Onnea Bono ja Saara!!!! Hugo oli myös mukana ja sai JUN-EH:n. Nuori koira tarvitsee siis vielä aikaa kasvulle sekä näyttelykokemukselle.

Marraskuussa Frida pääsi lonkka- ja kyynärkuviin. Tulokset tulivat 19.11. Kennelliitosta. Lausunto oli: Lonkat B/B ja kyynärät 0/0. Silmäpeilaukseen Frida menee ensi keväänä, kun suunnitelmat pennutuksesta täsmentyvät.

Minni sekä Vappu ovat käyneet vast’ikään lonkka- ja kyynärkuvissa  ja Vapulla peilattiin samalla myös silmät, jotka olivat puhtaat. Bero sekä Pamela menevät seuraavien viikkojen aikana kuviin. Nyt vain odotellaan virallisia tuloksia Kennelliitosta. Jospa ne ehtisivät vielä ennen joulua. Tämä odottaminen on varsin jännittävää 😀


 

– Novascotiannoutajat; Iloiset, energiset ja älykkäät harrastuskoirat –