Pennunosto-opas

Ennen kuin päätät hankkia Novascotiannoutajan,

sissisorkallatutustu rotuun perusteellisesti. Novascotiannoutaja eli tolleri on hurmaava, mutta vaativa rotu. Koska koira on ominaisuuksiltaan metsästykseen, jäljestykseen, vesityöskentelyyn sekä muuhun vauhdikkaaseen toimintaan soveltuva rotu, se tarvitsee runsaasti aktiviteetteja ollakseen onnellinen. Kysy itseltäsi, oletko valmis tarjoamaan koirallesi riittävästi tekemistä ja antamaan aikaasi sen harrastuksiin.

Tolleri on älykäs rotu ja usein niin älykäs, että se ymmärtää kuka on perheen pää ja pitää tätä johtajanaan. Tästä syystä tolleri ei koskaan voi olla yksinomaan lapsen koira ja hänen vastuullaan. Aikuisen tulee aina ottaa koirasta päävastuu.

Koska kasvatustyössäni pidän tärkeänä rodun terveyttä ja hyvinvointia  myös tulevaisuudessa, kasvattamieni koirien terveyttä ja yksilöiden rodunomaisuutta seurataan myös syntymän jälkeen. Tämän vuoksi ostaessaan Foxcellent-pennun, ostaja sitoutuu kuvauttamaan koiran lonkat ja kyynärät ennen kahta ikävuotta sekä samalla tarkastuttamaan silmät  perinnöllisten silmäsairauksien varalta.

Kun olet päättänyt hankkia Novascotiannoutajan,

SirujaBero2cota ensin yhteyttä joko puhelimella tai s-postilla. Kerro toiveistasi koiran suhteen, sillä haluan kuulla taustoja koiran hankinnallesi. Pentueessa on eriluonteisia ja –tyyppisiä pentuja, joiden soveltuminen uusiin koteihinsa on tärkeää. Haluan että koira täyttäisi ne toiveet, joita sen varalle on asetettu. Siksi on tärkeää tietää etukäteen, millaisia ajatuksia koiran ja sen harrasteiden suhteen jo on olemassa. Koska koira on elävä olento, se ei ole postimyyntituote. En myy koiraa tutustumatta ostajaan.

Myymäni pennut ovat tunnistusmerkittyjä mikrosirulla, matolääkittyjä, eläinlääkärin tarkastamia ja rekisteröityjä Suomen Kennelliiton koirarekisteriin.  Liitän pennun ostajat Novascotiannoutajat ry:n pentuejäseneksi ja annan ostajille Tolleri-infon, pennunhoito-ohjeet sekä Foxcellent-pentupaketin.  Kauppakirja laaditaan Suomen Kennelliiton sopimuskaavakkeelle.

Koiran ensimmäinen elinvuosi on tulevaisuuden kannalta kaikkein tärkein. Kun sinulla tulee kysyttävää Foxcellent-pentusi asioista, voit aina soittaa ja kysyä neuvoa. Foxcellenttien elämää on ilo seurata, mutta myös surut ja huolet kuuluvat elämään. Onneksi niihin useimmiten löytyy ratkaisu.

Lisätietoja:
Novascotiannoutajat ry:n
rotuesittely
pennunosto-opas

– Novascotiannoutajat; Iloiset, energiset ja älykkäät harrastuskoirat –