Syyskuu 2014

30.9.
Moon Signs -pentujen 1-vuotissynttärijuhlat

Sunnuntaina 28.9. täyttivät Moon Signs’it vuoden.
Onnea ihanille ipanoille; Puppe Seinäjoella, Nuppu Turussa, Kuura Mikkelissä sekä Minni ja Hugo Kuopiossa!

moonsignc (1024x295)

Synttäreille osallistui Foxcelentteja neljä kappaletta; päivänsankareista Minni ja Hugo, Skyrockseista Bero ja Huijareista Bono. Mukava juhlapäivä sisälsi näyttelyharjoituksen Match Showssa sekä mejäilyä aurinkoisessa säässä.

Puoliltapäivin mentiin ensin Match Show’hun, jossa mukana olivat Minni sekä Bero. Molemmat olivat selvästi saaneet malttia kehäesiintymiseen ja paransivat omaa esiintymistään edellisestä kerrasta huomattavasti.

Bero Match showBero (yllä) kilpaili aikuisten luokassa. Edellisellä kerralla Match Showssa Bero sai sinisen. Tällä kertaa punainen napsahti hyvällä kehäesiintymisellä ja jatkopaikka punaisten kehässä oli aivan viiksikarvan päässä.

Minni Match showMinni (yllä) kilpaili viimeistä kertaa pentuluokassa. Kehäesiintyminen oli esimerkillistä ja se tuottikin punaisen sekä jatkopaikan punaisten kehässä. Lopulta Minni sijoittui 40 koiran joukosta kuuden parhaan joukkoon. Harjoitus on tuottanut toivottua tulosta; Hyvä Minni ja Suvi!!!

Jäljelle lähdettiin mätsärin jälkeen hyvillä mielin. Seuraamme liittyi Hugo sekä Bono. Minnille ja Berolle olin käynyt tekemässä jäljet tekeytymään jo aikaisemmin, sillä molemmilla oli jo hieman kokemusta jäljestämisestä. Hugolle ja Bonolle tehtiin paikan päällä tuore koejälki, sillä Hugo oli asialla ensi kertaa ja Bonokin oli vain kerran kokeillut jälkeä yli kaksi vuotta sitten. Jokainen selvitti oman osansa hienosti. Oli taas mahtava nähdä, kuinka koira nauttii tehdessään rodunomaisia asioita ja kuinka jokainen koira suorittaa jäljestyksen omintakeisella tyylillään.

Skoolasimme kuplivaa juomaa metsässä juhlan ja näiden ’huipputyyppien’ kunniaksi.  Kiitos jälleen loistavalle Foxcellent-tiimilleni; Suvi, Sari, Saara ja Juho, mukavasta sunnuntai-päivästä!

24.9.
Tapaamista odotellessa…

Niin satoi lumi. Foxcellenteilla oli suunnitelmissa mejäillä tällä viikolla, mutta kun se täytyy tapahtua sulan maan aikaan, niin odottelemme nyt lumien sulamista. Viikonlopuksi on kenties jo yli 10 astetta lämmintä, joten emmeköhän pääse metsään viettämään Moon Sign -pentujen synttäreitä jälkitouhujen tiimellyksessä.

Tulossa on myös mukava tapaaminen Jyväskylän KV -näyttelyssä, jonne on alustavien tietojen mukaan tulossa puolenkymmentä Foxcellenttia, kenties enemmänkin, ellei osa lähde Viroon asti näyttelyturneelle. On mukava saada kakarat kasaan isommalla porukalla ja samalla pitää pienimuotoinen pentutapaaminen näyttelyn yhteydessä. Vielä on kuitenkin puolitoista kuukautta aikaa näyttelyyn, mutta hyvää kannattaa odottaa 🙂

19.9.
Ihania kesämuistoja

Valokuvien joukosta tuli poimittua muutama kuva, jotka toivat mieleen mukavia muistoja kesästä sekä yhteisistä hetkistä ja retkistä Foxcellenttien kanssa, kuin myös Sissin omista kesäriemuista.

Kateelliset kahluualtaalla - Sissi, Frida ja Minni
Kateelliset kahluualtaalla – Sissi, Frida ja Minni
Tollot liikenneympyrässä, liikennepoliisina Marianna
Tollot liikenneympyrässä, liikennepoliisina Marianna
Minni-neiti ja Sissi-mummo
Hellepäivän lepohetki, Minni-neiti ja Sissi-mummo (tak.) käymässä maalla Fridan luona.
Pitihän sitä mitalia kokeilla, kuinka se istuu kaulaan. Mejä AVO2
Pitihän sitä mitalia kokeilla, kuinka se istuu kaulaan. Sissi, mejä AVO2
Pikku-tyttöjen ensimmäinen näyttelykokemus Sawo Show'ssa, Kuopiossa. Frida ja Minni (tak.)
Pikku-tyttöjen ensimmäinen näyttelykokemus Sawo Show’ssa, Kuopiossa. Frida ja Minni (tak.)
Frida ensi kertaa kehässä.
Frida ensi kertaa kehässä.
Minnin ensiesiintyminen kehässä.
Minnin ensiesiintyminen kehässä.
Kuura (istuu) ja Fransi mielipaikallaan valmiina lähtöön.  Kuva © Nita ja Petri Kaasinen
Kuura (istuu) ja Fransi mielipaikallaan valmiina lähtöön.
Kuva © Nita ja Petri Kaasinen

15.9.
Loppu hyvin, kaikki hyvin

Sissi tuli viikonloppuna kotiin metsältä. Onneksi tuli! 
Oli nimittäin lähtenyt jonkun riistahajun perässä kauemmaksi, eksynyt porukasta ja ollut kolme tuntia kateissa, ensimmäistä kertaa elämässään. Sissistä oli tehty jo katoamisilmoitus alueen riistanvalvojille ja paikalla liikkuneille poliiseille sekä muille metsästäjille. Pääsipä katoamistempullaan jopa lauantain Savon Sanomiin. Sillä alueella kun oli liikkeellä susilaumakin, niin pelko oli käynyt metsästäjien mielessä, ettei Sissiä elävänä löydy. Sitten sen oli löytänyt toinen metsästäjäporukka metsäautotien varresta ja he soittivat isännälle, kun pannassa oli numero. Ei ollut enää tehnyt irtiottoja sillä reissulla enempää, mutta taitaa silti olla tutkapannan osto edessä…

Viikonloppuna Minni pääsi ensimmäistä kertaa kokeilemaan aidon oloisessa tilanteessa riistan noutamista vedestä. Minnille ammuttiin haulikolla ja heitettiin sekä varista että tavia. Molemmat linnut tulivat iloisesti rantaan Minnin ’kyydillä’ ja hyvällä otteella (kuvat alla).

_MG_4311 (2) (1024x684)_MG_4315 (2) (684x1024)

Bero nautti myös variksen noutamisesta ja kantamisesta. Varis saa kyytiä vauhdikkaasti, kuten kuvasta näkyy (alla).

_MG_4290 (2) (1024x683)

11.9.
Vuoden kohokohta käsillä

Taas on ammuttu lähtölaukaukset tämän vuotiselle kanalinnustukselle. Sinne metsään ampaisi myös Sissi isäntänsä kanssa. Intoa ja touhotusta oli ilmassa, kun varusteita pakattiin. Kyllä ’vanha kettu’ tietää mistä on kyse 🙂

Kaunis sää tarjosi viime viikonloppuna ulkoilunautintoja mejä-harrastajille. Sissi osallistui mejä-kokeeseen Leppälahdessa osoittaen taas kerran hyvä jälkivarmuutta ja innokkuutta jälkityöskentelyyn. Maastot olivat haastavat ja riistarikkaat. Jopa kahden metrin päästä lentoon pyrähtänyt kanalintu ei suistanut Sissiä ’raiteiltaan’, vaikka hetkeksi pysähtyikin tilannetta pohtimaan. Jälki suoritettiin mallikkaasti aivan maalilinjoille saakka, jossa sattui se ainoa virhe, joka pudotti tuloksen AVO 2:ksi. Sissillä ei ole koskaan jälkikokeessa tai harjoituksessa ollut kaadolla pikkuruista peuran sorkkaa ja nytkään se ei sitä osannut pitää kaatona vaan kulki sen ohi etsien hirven kookasta sorkkaa. Näin tuli harmillinen virhe, jota harmitteli tuomarikin. No, virheistä oppii ja Sissi teki työnsä mallikkaasti.
Sissi oli kuitenkin päivän paras avoimen luokan koira pistein 38. Päivän muiden AVO-luokan kilpailijoiden tulokset olivat AVO2, AVO3 ja AVO0.

4.9.
Veri vetää veteen

Skyrock- ja Moon Sign -pennut ovat nyt vuosikkaita ja niiden on hyvä tottua ampumiseen, jotta paukkuarkuus ei ala vaivata. Sissi ja Bero käyvät metsällä, joten niille ampuminen oli tuttua. Fridalle se oli uusi kokemus, mutta minkäänlaista arkuutta ei ollut havaittavissa. Harjoitus on hyvä siitäkin syystä, että Uuden Vuoden aikaan koirat, joita ei ole totutettu ampumiseen, ovat herkempiä säikkymään ilotulitteita. Lisäksi mejä-kokeessa testataan koiran paukkujen sietokyky. Kokeeseen ei siis pääse, jos paukkuarkuutta ilmenee.

_MG_4038 (3) (1024x683)
Bero odottaa noutovuoroaan. Kuvassa Beron kanssa Marketta ja kaislikossa Pete-isäntä sekä Ales.

Sissi pääsi nauttimaan Skyrock-pentujensa Fridan ja Beron kanssa vesinoutoharjoituksista viime sunnuntaina, jolloin saimme vierailla Beron luona. Berolla on oma ihana ranta ja kaislikko, jossa on hyvä harjoitella noutamista.

_MG_3978 (3) (683x1024)
Frida tarkkaavaisena odottamassa ’nouda’ -käskyä. Anna ohjaamassa tilannetta.

Jokainen pääsi vuorollaan noutamaan ensin damia ja sen jälkeen riistaa vedestä. Into oli kova jokaisella ja työskentely mieleistä.

_MG_3994 (3) (682x1024)
Niin mukavaa, että vesi hännästä lentää. Frida nauttii vesityöskentelystä.
_MG_3973 (3) (681x1024)
Ja nyt mentiin! Beroa ohjaamassa Sari.

 

 

_MG_4007 (3) (1024x684)
Sissi ei kanna varista maalta, mutta vedestä sekin on mukavaa.

Ohessa on kuvia mukavasta sunnuntai-iltapäivästä ja vauhdikkaista Foxcellenteista vedessä.

_MG_4018 (3) (1024x471)
Vauhdikkaat Foxcellentit

Parin viikon päästä on Moon Sign- pentujen, Hugon ja Minnin vuoro päästä tutustumaan vesinoutoon aseen säestyksellä.

– Novascotiannoutajat; Iloiset, energiset ja älykkäät harrastuskoirat –